Sèries

 • ARRIBA Y ABAJO

  16.35 h-19.30 h Dissabte

  ARRIBA Y ABAJO

  1936. Sir Hallam Holland i la seva bella i jove esposa, ‘lady’ Agnes, deixen l’ambaixada a la qual ell ha estat destinat i s’instal·len en el número 165 d’Eaton Plau, l’antiga mansió de la família Bellamy, buida des de fa anys. La casualitat fa que li demanin a la Rose Buck, que va ser durant molts anys serventa dels Bellamy, que contracti un nou personal per portar la casa, al qual finalment s’unirà ella mateixa com a governanta. Els anys 30 no estan sent amables amb Anglaterra. La Gran Depressió ha deixat un alt nombre d’aturats i el feixisme, que ha triomfat en països com Itàlia o Alemanya, també té els seus adeptes al Regne Unit. Aquest clima es veurà reflectit en l’ambient que es viu entre el nou personal del servei de la mansió.

   

   

  Seqüela de la mítica producció britànica dels anys setanta que narra el dia a dia de dues famílies aristocràtiques i dels seus servents, a mitjan anys trenta. La sèrie reprèn les trames en el moment històric en què va acabar-ne l’original, el 1936, poc abans de l’esclat de la Segona Guerra Mundial. Es van rodar un total de nou episodis d’una hora de durada cadascun, dividits en dues temporades, i la sèrie va ser nominada a sis premis Emmy —els Oscars televisius— en l’edició del 2011 d’aquests guardons.

  Drama

  2010

  Amb Keeley Hawes, Ed Stoppard, Adrian Scarborough, Neil Jackson, Anne Reid, Jean Marsh, Alex Kingston i Eileen Atkins

  CRIMEN EN EL PARAíSO

  18.30 h - 20.30 h Diumenge

  CRIMEN EN EL PARAíSO

  Episodi 7

  El Carnestoltes arriba a Sainte-Marie. En Richard descobrirà el costat fosc del món de l’espectacle quan es cometi un assassinat durant un concert. Per si el sol, el mar i la sorra no fossin suficient, en Richard haurà ara de superar la seva por de les serps per poder trobar l’esmunyedís assassí.

   

  Episodi 8

  En Dwayne es veurà embolicat en una investigació d’assassinat quan una peça incriminatòria sigui trobada en l’escena del crim. Podrà en Richard resoldre el cas i complir amb el termini fixat abans que arribi l’hora de tornar, per fi, a casa?

   

   

   

   

   

  En Richard Poole és un policia anglès amb un escàs sentit de l’humor i una gran determinació a l’hora de resoldre casos. Metòdic, intuïtiu i excessivament acurat a l’hora d’analitzar les proves, el seu caràcter antisocial i distant no és un inconvenient per ser un bon policia. Quan viatja a l’illa del Carib de Sainte-Marie amb l’objectiu de resoldre l’assassinat d’un company, no s’imagina que es convertirà, malgrat les seves reticències, en el nou inspector en cap de la localitat.

   

  ‘Crimen en el paraíso’ és una coproducció francobritànica rodada a Guadeloupe i creada per Robert Thorogood per a la BBC. Narra els casos d’un policia anglès a l’illa caribenya de Sainte-Marie.

  Comèdia | Policíac

  2011

  Amb Danny Jonh Jules, Kris Marshall, Sara Martins, Gary Carr i Elisabeth Bourgine

 • DON MATTEO

  18.00 h - 18.45 h De dilluns a divendres

  DON MATTEO

  Protagonitzada pel conegut actor Terence Hill, la sèrie ofereix en cada episodi una nova aventura, carregada d’intriga i de misteris per resoldre. El protagonista és en Matteo Bondini, un sacerdot molt peculiar que, muntat en la seva bicicleta, exercirà d’extraordinari detectiu a la regió italiana de l’Úmbria. En les seves investigacions serà flanquejat per una parella de policies, per una bella alcaldessa i, en la parròquia, per un divertit grup d’amics.

   

  ‘Don Matteo’ s’ha convertit en una de les més reconegudes comèdies familiars i ha tingut un gran acolliment en la RAI —Radiotelevisió Italiana—, a més d’erigir-se en una de les sèries de culte de la televisió nacional, amb fins a vuit temporades des de la seva estrena l’any 2000.

  Acció | Policíac | Suspens

  2000

  Amb Terence Hill, Milena Miconi, Nini Frassica, Francesco Scali, Natalie Guetta i Astra Lanz

  LOS MISTERIOS DEL VERDADERO SHERLOCK HOLMES

  21.40 h - 23.35 h Diumenge

  LOS MISTERIOS DEL VERDADERO SHERLOCK HOLMES

  LOS OJOS DEL PACIENTE (Murder Rooms – The Patient’s Eyes)

  El Dr. Bell s’enfronta a un cas complex: una jove assegura que un ésser fantasmagòric la persegueix per acabar amb la seva vida. Després dels dubtes inicials, Doyle para un parany al misteriós personatge però no aconsegueix atrapar-lo. L’aparició d’un cadàver enterrat fins al coll i diverses morts més fan engegar una investigació en què ningú és qui sembla ser.

   

   

   

  Després de l’enrenou que va provocar en matar el seu personatge de ficció més estimat, el detectiu Sherlock Holmes, l’escriptor Arthur Conan Doyle pensa en l’home en el qual es va inspirar per crear el seu personatge: el Dr. Joseph Bell. Aquest era un professor de Medicina de la Universitat d’Edimburg, on Doyle va estudiar en la seva joventut. Bell utilitzava mètodes poc convencionals en la seva incansable cerca de nous coneixements i usava els seus dots de percepció i d’observació per interpretar qualsevol esdeveniment que estudiés. També creia fermament que els crims podien resoldre’s utilitzant el mateix mètode que seguien els metges per diagnosticar una malaltia. Després de descobrir l’assassí d’una noia mitjançant aquest mètode, Bell va permetre al seu jove alumne, Doyle, treballar amb ell.

   

  Producció de la BBC, tan acurada com ho són totes les de la cadena estatal britànica, que intenta abordar el personatge d’en Sherlock Holmes d’una forma diferent. Per això pren la figura del Dr. Joseph Bell, personatge real en qui Arthur Conan Doyle va reconèixer haver-se inspirat per crear el seu mític detectiu, i el converteix en investigador de diversos casos criminals dignes del mateix Holmes. El personatge de Bell sempre és interpretat pel veterà actor escocès Ian Richardson (‘Desde el infierno’), mentre que el del jove Doyle ho va ser per Robin Laing (‘Hermanos de sangre’) en el primer episodi i per Charles Edwards (‘Mansfield Park’) en els quatre següents.

   

  Policíac | Suspens

  2000

  Amb Ian Richardson i Robin Laing

 • S'HA ESCRIT UN CRIM

  19.30 h - 20.25 h Dissabte

  S'HA ESCRIT UN CRIM

  Inspirada en les novel·les de misteri encunyades per l’estil d’Agatha Christie, Se ha escrito un crimen gira al voltant del personatge de la Jessica Fletcher, una exprofessora de literatura convertida en escriptora de best-sellers policíacs, vídua i resident en un idíl·lic poble costaner de l’estat de Maine, que ha conegut l’èxit en l’edat madura i que es veu obligada a exercir de detectiu improvisada per resoldre assassinats en els quals sempre es veu involucrada per atzar.


  Després de protagonitzar centenars de pel·lícules, la majoria de les vegades en papers secundaris —tot i que de gran rellevància—, la britànica Angela Lansbury va conquerir l’audiència televisiva dels anys 80 amb la sèrie Se ha escrito un crimen, una producció convertida amb el temps en títol de referència del gènere d’investigació i en una de les millors sèries de misteri de la història de la televisió.

  Edat

  Comèdia | Crim | Drama | Policíac | Suspens

  1984 - 1996

  Amb Angela Landsbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Michael Horton i Ken Swofford

  SHERLOCK

  16.50 h-18.30 h Diumenge

  SHERLOCK

  ELS GOSSOS DE BASKERVILLE (The Hounds of Baskerville)

  En Sherlock i en John reben la visita d’un jove anomenat Henry Knight. Quan era petit, aquest va veure com el seu pare era atacat i assassinat per un monstruós coniller vint anys enrere, a Dartmoor, molt a prop del laboratori de recerca de Baskerville, on se sospita que es realitzen certes proves amb animals. Ell es va espantar i en va fugir, però el van trobar l’endemà. Després d’anys de teràpia torna a aquell lloc, on nota que passa alguna cosa i això reactiva les seves pors, la qual cosa fa que recorri a en Holmes, qui accedeix a ajudar-lo senzillament perquè ell va emprar el terme arcaic de ‘coniller’ en lloc de ‘gos’. A Dartmoor decideixen visitar la base militar de Baskerville, on en Sherlock pot entrar gràcies a la identificació oficial que va robar al seu germà Mycroft.

   

   

   

   

   

  Situada al Londres del segle XXI, la sèrie segueix els passos de l’excèntric detectiu Sherlock Holmes al costat del seu inseparable company, en John Watson, amb la finalitat de resoldre els brutals crims que es van succeint. Les seves insuperables habilitats de deducció i el seu arrogant distanciament emocional el converteixen en el perfecte detectiu, però aviat descobrirà que hi ha algú més que el segueix, en James Moriarty.

  Edat

  Policíac | Suspens

  2010

  Amb Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Andrew Scott, Louise Brealey i Rupert Graves

Edat recomanada: