Gonzalo Bernardos

Gonzalo Bernardos

Economia de Guerra

TP Actualitat Divendres 21:45

"Economia de guerra" és una expressió que s'aplica en els moments històrics més convulsos, com l'actual. La situació econòmica actual preocupa a tots nivells, des de les famílies fins a les empreses, passant per les institucions. Ja sigui per la pandèmia, pel conflicte a Ucraïna o per les pròpies dinàmiques de la societat la realitat és que hem entrat en una situació de preocupació generalitzada i amb tots els indicadors en contra.

Economia de Guerra té per objectiu respondre a les preguntes que ens fem tots i que ningú s'atreveix a respondre. Expliquem les notícies econòmiques que tenen més impacte social, elaborem un rànquing de les empreses més i menys responsables, parlem dels empresaris que estan compromesos i dels que no, rastregem els preus dels principals productes dels supermercats i setmanalment posem la lupa a una empresa per conèixer quins són els seus números reals.

Presentat per l'economista Gonzalo Bernardos, ens apropa l'actualitat econòmica del país des d'una vesant propera i familiar. Es parlarà planerament d'economia com mai s'ha fet a televisió.

Anteriors

Economia de Guerra 27-05-2022

Deute i prima de risc, habitatge, criptomonedes i El Corté Inglés - Economia de Guerra 27-05-2022

Deute i prima de risc. L'habitatge és un dret o un luxe? Analitzem l'actualitat immobiliària, la demanda, poca oferta i si hi haurà una nova bombolla. A més, les criptomonedes són una revolució o fum? Una nova bombolla financera? Obrim debat amb Roger Medina, economista i investigador de l'Inst. Ostrom; Giacomo A.M. Ponzetto, economista; Elisa Martínez, Consultora Financera i Creadora mètode Finanpolis; Gerard Hernández, secr. gral. de FACUA Catalunya.

Economia de Guerra 20-05-2022

La factura del gas i l'electricitat a debat, Endesa i Caixabank - Economia de Guerra 20-05-2022

Desxifrem què hi ha darrere de la pujada de la factura de la llum i del gas. Fins quan durarà aquesta pujada de preus de l'electricitat? A més, què en sabem de la transició energètica? Estarà a l'abast de totes les butxaques o deixarà enrere als més vulnerables? Tarifa regulada o lliure? Obrim debat amb Pau Vila, economista i dir. de programes Institut Ostrom; Ferran Brunet, professor d'Economia UAB; Quim Esteban, periodista i Gerarrd Hernández, secr. gral. FACUA Catalunya.

Economia de Guerra 13-05-2022

Bitcoins, Tipus d'interès, Bombolla immobiliària i Seat - Economia de Guerra 13-05-2022

El Bitcoin es desploma i encén les alarmes! Les criptomonedes són una nova bombolla financera? En el programa d'avui expliquem què està passant amb el Bitcoin, parlem del Tipus d'interès fix i variable, quin és el millor per la nostra hipoteca? També ens preguntem si estem entrant en una nova Bombolla immobiliària amb Manel Manchón, Oriol de Marcos, Xavier Brun i Gerard Hernández; i analitzem la situació de Seat.