Quatre de cada deu catalans votaria a favor de la independència i un terç no s'hi posiciona

8 al dia fa pública una enquesta sobre la pregunta de la consulta del 9 de novembre. És la primera enquesta exhaustiva d’aquestes característiques després de l’anunci de pregunta i data.

L’enquesta l’ha elaborada el gabinet GESOP per a 8 al dia amb un univers de 1.600 persones més grans de 16 anys.

Si avui es fes la consulta prevista pel 9 de novembre, gairebé la meitat dels catalans votaria “Sí” a la primera pregunta: “Vol que Catalunya esdevingui un Estat?” Concretament, el 48,1% afirmen que hi votarien a favor. Una quarta part, el 24,4%, votaria “No”. I atenció perquè la dada és molt reveladora, el 27,5% restant no s’hi posiciona ni a favor ni en contra. Això vol dir que hi ha un gruix d’indecisos molt considerable i que pot ser determinant.

Entre els qui votarien “Sí” a la primera pregunta, per tant entre els qui volen que Catalunya esdevingui un Estat, el 84,7% votarien també “Sí” a la segona qüestió: “Vol que aquest Estat sigui independent? Un 8% hi votaria en contra, i el 7,3% restant no s’hi posiciona. Aquestes són les dades que revela l’enquesta de les dues preguntes.

I la nit electoral, quins serien els resultats? Quina és la intenció directa de vot en la consulta? Doncs quatre de cada deu catalans votarien a favor d’un estat independent, el 40,7%. Gairebé tres de cada deu hi votaria en contra, concretament el 28,2%. En aquest “No” hi ha tant els que no volen un Estat com els que sí el volen, però no independent. Hi hauria, per exemple, els qui aposten per un estat federal. I un terç, el 31%, no s’hi posiciona ni a favor ni en contra. Per tant, un altre cop la clau pot estar en els indecisos.

Analitzem els resultats amb Màrius Carol, Gonzalo Bernardos, Montse Nebrera, Joan Josep López Burniol, Rafel Nadal, Ramon Espasa, Pilar Rahola i Antonio Franco.

Pots participar-hi amb el hashtag #consulta8aldia.

Compartir Piular Whatsapp