President Fundació Champagnat: “Estic dolgut perquè a la meva institució ho hauríem pogut fer millor”

Josep Cuní ha entrevistat en exclusiva el vicari provincial de l’Hermitage dels Germans Maristes, Pere Ferré, el president de la Fundació Champagnat, Gabriel Villa-Real, i el director del Col·legi Maristes Sants-les Corts, Raimon Novell, aquest vespre a 8 al dia.

Els representants dels maristes han admès que alguna cosa ha fallat davant els casos de presumpta pederàstia. El vicari provincial de l’Hermitage dels Germans Maristes, Pere Ferré, ha dit: “Ens ha costat detectar això i agraïm que en vagin sortint casos perquè ens interessa saber quin és l’abast real dels abusos i poder intervenir i recuperar la confiança en la nostra tasca.”

A més, han defensat que els maristes sempre han “dit la veritat”. Denuncien una campanya contra ells i diuen que són els primers interessats a col·laborar amb la justícia. Ho argumentava així el president de la Fundació Champagnat, Gabriel Villa-Real: “Sí, estic dolgut perquè en la meva institució, en algun moment, alguna cosa hauríem pogut fer millor. Estic dolgut perquè hi ha coses que han passat als nostres centres que han provocat molt dany a les persones.”

Els tres responsables han confirmat que només han treballat amb el seu propi protocol, en el qual encara treballen, i que aviat el presentaran als pares. Assumeixen que s’hauran d’esforçar per recuperar la confiança de les famílies i dels alumnes. Ara bé, en el cas de Joaquín Benítez, mantenen que van actuar amb la màxima transparència en dirigir-se a l’organisme competent, segons ells la Fiscalia de Menors. Sobre el cas del monitor del menjador que van expulsar al desembre arran de la denúncia de cinc presumptes víctimes, l’actual director del col·legi, Raimon Novell, ha dit això: “Aquest monitor no és treballador ni ha estat mai treballador dels maristes. Era un alumne en pràctiques.”

Compartir Piular Whatsapp