Catalunya, com Euskadi, també hauria de regular la marihuana?

Euskadi es convertirà l’any que ve en la primera comunitat autònoma espanyola que regularà el consum, venda i cultiu del cànnabis. El Govern de Patxi López obrirà la via a la legalització d’aquesta substància amb un projecte de llei que regularà en quines circumstàncies és legal produir-la, distribuir-la i consumir-la.

Entra dins el lògic que Euskadi sigui la primera comunitat a plantejar-se aquesta regulació, ja que va ser precisament allà on van començar les associacions de consumidors de productes derivats del cànnabis. Aquests clubs privats gestionen ells mateixos plantacions col·lectives per produir marihuana i haixix per als seus socis.

Segons ha explicat Jesús María Fernández, viceconseller de Sanitat basc, “és millor ordenar que prohibir”.

Avui ens hem preguntat si Catalunya també hauria de regular la marihuana. Hem convidat el Dr. Xavier Ferrer, director del Màster en Drogodependències de la UB i director tècnic de la Fundació Salut i Comunitat; l’advocat penalista Martí Cànaves, expert en delictes de tràfic de drogues; el secretari de la Federació d’Associacions Cannàbiques i president de la MACA, José Afuera; el psiquiatre Manel Mas-Bagà, especialista en addiccions; i l’advocat penalista Amando García Cuenca. També hem comptat amb l’opinió de la periodista Elisenda Roca.

 

Compartir Piular Whatsapp