Junqueras: “'Vol que Catalunya sigui un estat independent?' Aquesta és la proposta d’ERC, una pregunta lògica i normal”

Josep Cuní ha entrevistat el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, a 8 al dia.

Junqueras ha dit que li agradaria que la consulta sobre el futur de Catalunya sigui “com més aviat millor”, amb referència a la data que l’Assemblea Nacional Catalana ha proposat aquest cap de setmana, i manté que s’hauria de fer la consulta l’any que ve. El líder d’ERC defensa que la pregunta ha de ser clara, tal com defensa el seu partit: “Vol que Catalunya sigui un estat independent? És una pregunta lògica i normal, la que la gent vol.” I ha sentenciat: “Hi acabarem votant.”

Oriol Junqueras ha subratllat que defensarà “totes les vies democràtiques” perquè Catalunya pugui exercir el seu dret a vot: “No penso renunciar a cap via democràtica, cal ajudar l’estat espanyol a reflexionar perquè no ens digui que no. Si ho fa haurem de buscar vies per arribar a la consulta.” Ho ha dit amb referència a la proposta que va fer des de Brussel·les de paralitzar l’economia catalana.

Sobre la falta d’acord entre els partits que donen suport al dret a decidir, el president d’ERC ha assegurat que el seu partit “té una proposta clara, si al final aquesta no és la pregunta, és perquè algú no la vol, o encara no la vol”. I ha animat que els partits facin la seva proposta.

Quant a la possible entrada d’ERC al Govern, no l’ha descartada sempre i quan “hi hagi una pregunta, com toca, una data, si el procés sembla encarrilat i el president ens crida”. I ha defensat que els pressupostos de la Generalitat pel 2014 “són els que es poden tenir en aquests moments”.

Per últim, el president d’ERC ha valorat la gestió del Govern de la Generalitat: “Li poso un 7, perquè les circumstàncies són molt difícils.”

A continuació de l’entrevista amb Josep Cuní, els periodistes José Antich, Pilar Rahola i Rafel Nadal han adreçat les seves preguntes al líder d’Esquerra.

Player para 8 al dia – social


Pots seguir els comentaris de l’entrevista a Twitter amb el hashtag #junqueras8aldia.

Compartir Piular Whatsapp