Obiols creu que l’augment de vot identitari no és positiu

Josep Cuní ha entrevistat Raimon Obiols, un dels fundadors del PSC, exsecretari general del partit i actualment diputat del PSC al Parlament Europeu. Obiols ens ha presentat el seu llibre de memòries, El mínim que es pot dir.

Obiols creu que la crisi del PSC rau en el debat sobiranista, dient que “és un greu xoc d’indentitats, i el PSC, en la mesura que hi ha aquesta situació, naturalment pateix les conseqüències. El vot identitari està augmentant a Catalunya. Assenyalar amb el dit és de mala educació, però ja sabem tots a què ens referim.” A més, ha afegit que “el jo voto perquè la meva identitat és aquesta està augmentant, i això jo crec que no és positiu en un país on els sentiments d’identitat no són uniformes, no són homogenis, sinó que a banda d’això els sentiments d’identitat són personals i intransferibles, són una cosa sagrada i no es pot manipular sobre això”.

Obiols, que és eurodiputat amb el PSC, ha conclòs dient que “el PSC té un problema que deriva de la situació general del país i l’estat del seu electorat.”

Compartir Piular Whatsapp