Junqueras i Borrell exhibeixen les seves diferències en el cara a cara de ‘8 al dia’

Oriol Junqueras, president d’Esquerra, i Josep Borrell, actualment membre del comitè d’experts del PSOE, han protagonitzat aquesta nit un cara a cara decisiu en la recta final de la campanya per a les eleccions del 26-J. Moderat per Josep Cuní, el debat ha evidenciat les enormes diferències que hi ha entre els dos dirigents.

En un primer bloc, Europa ha estat la protagonista. Segons Borrell, una Catalunya independent quedaria automàticament fora de la Unió, cosa que Junqueras rebutja.

Pel que fa al Brexit, Borrell sosté que hi ha paral·lelismes entre els partidaris de deixar la UE i els independentistes. Junqueras ho ha negat i ha apostat per una “Europa més forta”.

El dèficit fiscal ha estat també un dels temes tractats durant el cara a cara. Borrell nega les xifres de la Generalitat, segons les quals la diferència entre el que Catalunya aporta a l’Estat i el que rep és d’uns 16.000 milions d’euros. Segons Junqueras és molt menys. A propòsit del dèficit fiscal han protagonitzat un acarament encès.

Compartir Piular Whatsapp