Francesc Homs assegura que hi haurà un “abans i un després” en la manifestació d’avui

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha estat aquesta nit a 8 al dia per fer les primeres valoracions televisades de l’executiu català després de la multitudinària manifestació que avui ha recorregut els carrers del centre de Barcelona. Homs ha assegurat que hi haurà “un abans i un després en la política catalana” després de l’èxit d’assistència a la marxa independentista convocada per l’ANC. Segons ha manifestat en una entrevista de Josep Cuní, “els dies històrics no estan per posar-los a la vitrina, estan per obrar en conseqüència”.

Homs ha expressat la satisfacció de l’executiu per l’èxit de la marxa i ha afirmat que “el relat econòmic és molt mobilitzador. Si no haguéssim fet el discurs del pacte fiscal, la manifestació hauria estat diferent.” Pel portaveu del Govern, aquesta Diada “dóna impuls a la idea de transició nacional” amb què el president Mas va obrir la legislatura.

Homs no ha amagat el seu escepticisme respecte a les conseqüències de la manifestació de cara a la negociació de Mas amb el president del Govern central, Mariano Rajoy, per tractar el finançament català: “El que té més probabilitat és que ens diguin que no al pacte fiscal.”

Durant la seva entrevista al plató de 8 al dia, el portaveu ha rebutjat la possibilitat que el president Mas pugui convocar eleccions anticipades en els pròxims dies: “No està previst.”

Compartir Piular Whatsapp