ENQUESTA EXCLUSIVA ‘8 AL DIA’: l’independentisme aconseguiria majoria absoluta el 27-S

Una enquesta elaborada per Técnicas Demoscópicas, feta en exclusiva per a 8 al dia, revela que els independentistes assoliran majoria absoluta. La suma de Junts pel Sí i la CUP podria obtenir fins a 73 escons, 5 per sobre de la majoria absoluta, fixada en els 68.

La candidatura que encapçala Raül Romeva aconseguiria entre 62 i 64 diputats, resultats similars als de la majoria de sondejos. La CUP en tindria 9, i triplicaria, així, els resultats que té ara.

Ciutadans es convertiria en la segona força, amb una forquilla d’entre 18 i 20 escons. El tercer lloc se’l disputen Catalunya Sí que es Pot i el PSC, que podrien obtenir 15 diputats.

No frena la davallada el PP, que passaria dels 19 actuals a 13. I Unió continua al límit entre quedar fora del Parlament o entrar-hi amb 3 diputats. Una de les dades més rellevants de l’enquesta és que hi ha un 20% dels catalans que ho han contestat tot, menys a qui votaran.

L’enquesta també analitza com valoren els catalans els líders polítics: només aproven Raül Romeva, Oriol Junqueras i Antonio Baños. El president Artur Mas obté un 4,69 i és també, juntament amb Xavier García Albiol, el qui rep més zeros dels enquestats. Ramon Espadaler obté un 4,57.

T’oferim els detalls de l’enquesta que hem revelat en exclusiva comentats per Joan Botella, degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB.

Compartir Piular Whatsapp