Duran i Lleida: “Jo sóc adversari d’ERC, tenim un model de societat totalment diferent”

Josep Cuní ha entrevistat el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, a 8 al dia.

Duran i Lleida ha dit que s’ha vist abocat a pactar amb Esquerra Republicana. “Ningú més ha volgut pactar amb nosaltres.” És l’explicació que ha donat el secretari general de CiU del pacte de legislatura amb ERC, de qui s’ha declarat adversari polític. “No som iguals, jo he dit moltes vegades que sóc adversari d’Esquerra. Tenim un model de societat totalment diferent. Dins Esquerra hi ha gent molt respectable que aixeca el puny la nit electoral i jo no tinc res a veure amb aquesta gent. A Esquerra hi ha gent que exalta el castrisme. L’únic que hi tinc a veure és que som patriotes, encara que de vegades em vulguin posar a l’altra banda.”

El líder d’Unió també s’ha referit a la darrera enquesta publicada per El Periódico. “Mentre CiU perd pistonada al Parlament, al Congrés passa tot el contrari”, ha dit. “A Madrid, CiU guanya les eleccions i supera encara amb doble avantatge el PSC. No a tot arreu és igual, també ha de fer pensar això. Ara acabo de dir una malesa. Si al mateix ciutadà, el mateix dia, li fas l’enquesta i li preguntes què votarà al Parlament i diu que ERC majoritàriament, i a aquest mateix senyor, jove o no jove, li preguntes a Madrid què votarà i surt que CiU torna a guanyar de llarg les eleccions, aquesta mateixa persona té dues concepcions diferents de CiU a Catalunya i a Madrid.”

Duran ha estat molt crític amb l’actitud de PP i PSOE amb la negociació del pacte d’Estat. S’ha queixat que no hi hagin deixat participar la resta de formacions polítiques. “Ahir a la tarda a quarts de nou m’envien un paper, que no sé si és el que han pactat el PSOE i el PP, i m’assabento per la premsa que ens convoquen avui en acabar la sessió del ple per acabar aquest paper. Perdonin, això no és pacte ni és res, s’ha acabat el bròquil. Això de demanar l’adhesió cada dos per tres s’ha acabat. Jo hi estic molt interessat i comparteixo el paper i tinc idees per complementar-lo. Ara bé, que no em busquin a darrera hora.” Sobre si es tornarà a presentar com a candidat en les pròximes eleccions al Congrés ha assegurat que no té cap decisió presa: “El temps ho dirà. A la vida s’han de contemplar totes les possibilitats. No he pres cap decisió, he de parlar amb la família.”

Pots seguir i comentar l’entrevista amb el hashtag de Twitter #duran8aldia

Compartir Piular Whatsapp