Albert Rivera: "Aquest referèndum amb aquesta pregunta no es farà. Per mi la solució és reformar Espanya perquè funcioni"

El president de Ciutadans ha defensat que el seu partit “no creu que la solució als problemes de Catalunya passi per trencar amb Espanya ni tampoc amb Europa”. Albert Rivera ha remarcat que “un referèndum d’aquestes característiques s’ha de fer a tot Espanya”.

Per ell cal una reforma completa de l’Estat, fins i tot proposa “eliminar les diferències de model econòmic del País Basc i de Navarra”. Preguntat sobre quina resposta s’hauria d’aplicar en cas que se celebrés aquesta consulta, Rivera ha assegurat que “no cal aplicar cap article, si la llei de consultes del senyor Mas és il·legal es portarà al Constitucional, si la consulta és il·legal no es podrà fer”. Pel líder de Ciutadans, “el Parlament ha de gestionar les competències autonòmiques, i el Congrés dels Diputats les estatals. Cal que el Parlament debati la gestió de l’autonomia.”

Finalment s’ha preguntat si “a Catalunya algun dia, en comptes de buscar les diferències, buscarem el que ens uneix”. Sobre les enquestes, Albert Rivera ha reconegut: “Creixem per encerts propis i per errors aliens.” El president de Ciutadans ha parlat de la corrupció i ha explicat que, en el seu partit, “si un càrrec públic és imputat per corrupció se l’expulsarà”.

Els periodistes col·laboradors de 8 al dia Pilar Rahola, Rafel Nadal i José Antich han adreçat les seves preguntes al convidat.

Pots seguir i comentar l’entrevista i la tertúlia a Twitter amb el hashtag #rivera8aldia.

Player para 8 al dia – social


Compartir Piular Whatsapp