Santiago Niño-Becerra: “Una Catalunya independent és viable econòmicament”

El catedràtic d’Economia de l’Institut Químic de Sarrià Santiago Niño-Becerra ha analitzat l’economia de Catalunya en dos escenaris possibles, com a regió d’Espanya o com a territori independent: “Jo sóc partidari del concert econòmic, on Catalunya recuperi una gran part del dèficit.”

A més, ha afegit que, amb les dades dels darrers anys, “Extremadura i Galícia no són sostenibles des d’un punt de vista econòmic.”

Analitzant les dades econòmiques, Santiago Niño-Becerra ha conclòs: “Una Catalunya independent seria viable. La Catalunya del pacte fiscal seria més potent.”

Sobre el rescat d’Espanya, el professor d’Economia ha dit: “A Europa no li interessa que Espanya demani el rescat. (…) Si els inversors internacionals volen que aguanti, aguantarà. (…) Europa està a l’espera de les eleccions d’Holanda i Finlàndia.”

Quant als resultats de la darrera auditoria sobre la banca, ha dit: “El crèdit no pot tornar ara per ara. És lògic que els bancs no donin diners. (…) Abans era una altra època, interessava fer-hi negoci.”

Sobre si la situació d’Espanya seria millor si sortís de l’euro, Niño-Becerra ha estat contundent: “Espanya no hauria d’haver entrat en l’euro com ho va fer, però, un cop a dins, li serveix de paraigua, no pot sortir-ne, això seria un desastre.”

Compartir Piular Whatsapp