Albert Pont: “La Catalunya independent, des del punt de vista econòmic, és viable”

Josep Cuní ha entrevistat avui Albert Pont, autor del llibre Delenda est Hispania. Tot allò que Espanya ens amaga sobre la independència de Catalunya.

Ja s’ha posat la primera pedra de l’agència tributària pròpia avui en un acte al Palau de la Generalitat. S’hi ha firmat un conveni entre la Generalitat i els presidents de les quatre diputacions. S’ha presentat amb un doble objectiu: a curt termini, facilitar la gestió tributària als ciutadans, aplicant la idea de la finestreta única. Hi haurà 150 oficines per fer-ne les gestions, tant si són de l’àmbit autonòmic com local; i lluitar contra el frau fiscal, ja que la informació és compartida. A llarg termini, Artur Mas ha parlat de l’embrió de la futura agència tributària pròpia.

Pont ha demanat: “El PP hauria d’explicar què passa amb el 80% de despesa que no es territorialitza.” També ha mostrat la seva desconfiança: “Les dades oficials no són tot el real que voldríem que fossin. Amaguen coses.”

Pont ha explicat quin és l’objectiu del Cercle Català de Negocis: “Determinar de quina manera podem sortir d’aquesta crisi econòmica.” I ha apuntat quina seria, segons ell, la seva opció: “Per eixugar el deute la Generalitat ha de reduir l’espoli fiscal.”

 

 

Compartir Piular Whatsapp