Últim acord per tancar la Model

L’acord signat ahir entre Oriol JunquerasAda Colau a les pròpies instal·lacions de la Model és un acord vinculant, a diferència dels anteriors, tot i que no inclou data de derrivament ni d’apertura de la nova presó. Les noves instal·lacions se situaran en dos solars que l’Ajuntament cedirà a la Generalitat per fer-ne la construcció. La promesa de tancar aquesta presó es remunta al 1976. I des d’aleshores, diversos governs n’han acordat el tancament sense resultats. L’octubre de 2014, i de manera simbòlica, es va enderrocar un dels edificis de la Model després de signar-se un acord entre l’aleshores alcalde, Xavier Trias, i l’ex-conseller de justícia, Germà Gordó.

Ahir, el conseller de Justícia, Carles Mundó va marcar la data d’ahir com l’inici del compte enrere pel tancament de la presó:

La nova presó estarà dividida en dos edificis: la presó que substituirà la vella Model en la seva funció d’acollir pressos de manera preventiva i el centre obert per interns de tercer grau. Tots dos estaran ubicats a la Zona Franca. Malgrat l’abandonament de les actuals instal·lacions, encara hi ha aproximadament 700 presos preventius interns. Els funcionaris de la presó han denunciat en diverses ocasions les condicions de l’edifici.

Compartir Piular Whatsapp