Trump i Europa

Trump, en la seva primera roda de premsa, ha acusat els mitjans de comunicació i també les agències d’informació nord-americanes de publicar informació falsa. El president electe dels Estats Units ha acceptat, per primera vegada, que és Rússia qui està darrere el pirateig informàtic que va patir Hillary Clinton durant les eleccions. Aquest vespre parlem amb Xavier Ferrer, economista i politòleg, i amb Andrés Ortega, periodista i investigador del Reial Institut Elcano, de Trump i de les repercussions del seu càrrec a nivell mundial.

Ortega ha afirmat que Donald Trump planteja diversos problemes a Europa. Ha afegit que aquest, com tots els presidents dels Estats Units, es definirà més pels esdeveniments.

Xavier Ferrer ha compartit les declaracions d’Andrés Ortega i ha dit que l’arribada de Trump tindrà conseqüències per a Europa bàsicament en tres punts: amb Trump, l’economia patirà, sobretot l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (que està enterrat); la seguretat i la defensa també s’hi veuran afectades; i l’establishment no se’n salvarà, ja que, després de guanyar Trump les eleccions, vencerà el populisme, triomfarà una persona que no formarà part de la classe política.

Compartir Piular Whatsapp